.comment-link {margin-left:.6em;}

Tuesday, November 15, 2005

Spel 8

Niemand is kwetsbaar en je hebt jezelf de volgende hand gedeeld:
9
H B 7 6 4 3
A H 10 6 4
8
Ik koos ervoor om 1 te openen. Partner antwoordt 1♠, dat was te verwachten, en je herbiedt 2. Parnter steunt nu de ruitens met 3. Dat is mooi, daar klaart je hand aardig van op. Als je nu past en de tegenstanders blijven stil dan heb je zeker een plusscore. Ik bood 3 want 4 zou best nog wel eens kunnen zitten. Partner biedt nu 3sa. Wat nu?

Na 3 heeft partner weinig biedruimte over en met een klaverstop zal hij 3sa niet gauw voorbij willen. Maar 3sa lijkt me niks met deze 6-5. Omdat partner ook wel geen doubleton harten zal hebben spring ik maar naar 5. Een 4 bod lijkt me toch niet duidelijk, is dat nu forcing of niet, dus dan maar gelijk 5, duidelijk bedoeld als een eindbod. Een plusscore is nu niet zeker meer.

Mijn linker tegenstander doubleert, iedereen past verder, en de uitkomst is 3.

Z / - A 8 5 3
5
B 9 7 5 2
H 7 5

N
W        O
Z

9
H B 7 6 4 3
A H 10 6 4
8

Z/- WESTNOORDOOSTZUID

1
pas1♠pas2
pas3pas3
pas3sapas5
dblpaspaspas

Je speelt klein in de dummy en neemt V van rechts met de aas. Hoe nu verder?

De tegenstanders hebben 21 punten samen en 8 schoppens en 9 klavers. West heeft niet geboden over 1, dat is onwaarschijnlijk met 1 of 2 hartens in West, het is waarschijnlijker dat er 4 zitten. Je zult de hartens hoog moeten troeven, stel dat die 4-2 zitten, hoe moet dat dan? Dan heb je na het spelen van de 1e hartenronde nog 4 entrees in je hand nodig: 3 om een harten te troeven en de 4e om bij de 2 dan vrije hartens te komen. Je hebt nog 4 troeven in je hand en dat zijn de enige mogelijk entrees, dus je moet aan de hartens beginnen voordat je nog een rondje troef speelt. Je kunt B spelen om West te plagen, mocht A bij West zitten en V bij Oost, dan is het niet zo makkelijk voor West om het aas te duiken.

Comments: Post a Comment

Links to this post:

Create a Link<< Home
Google
Web jfjacob.blogspot.com

This page is powered by Blogger. Isn't yours?